Agenda

Jaarlijkse weergave
Per jaar
Maandelijkse weergave
Per maand
Search
Zoeken
Veilig uitvoeren van MRI onderzoeken bij PM/ICD patienten
Woensdag 06 November 2019, 09:00 - 16:00
Hits : 264
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

kalcio

 

Voor de tweede maal organiseert KALCIO Healthcare de training “Veilig uitvoeren van MRI onderzoek bij patiënt met pacemaker of ICD”, gegeven door een PA cardiologie en een specialist van de Radiologie op het gebied van MRI.

De toepassing van MRI technologie binnen de diagnostiek en behandeling van patiënten is nog steeds groeiende. Elk ziekenhuis heeft tegenwoordig wel één of meer MRI-scanners. Daarnaast neemt het aantal aanvragen voor een MRI scan bij patiënten met een cardiac device zoals een pacemaker of ICD (defibrilator)) toe. Veel ziekenhuizen zijn nog terughoudend in het scannen van cardiac devices. Is deze terughoudendheid vanwege de risico’s of de onbekendheid?

Om cardiac devices veilig te kunnen scannen is kennis nodig én een goede samenwerking tussen de cardiologie en MRI. Tijdens deze unieke trainingsdag brengen wij deze twee specialismen samen en geven we de deelnemers de kennis en kunde om patiënten met cardiac devices op een veilige manier in het eigen ziekenhuis te gaan scannen.

Niels Jongejan en Gerrit Melis

De trainers, Niels Jongejan, Physician Assistant Device Therapie & Electrofysiologie, en Gerrit Melis, seniorlaborant MRI veiligheid hebben deze intensieve samenwerking sinds 2014. Samen hebben zij in het UMC Utrecht een werkwijze opgezet om veilig patiënten met cardiac devices te scannen. Zij scannen op succesvolle wijze zo’n 100 patiënten per jaar.
Deze training is bedoeld voor MRI (senior)laboranten, MRI fysici, radiologen en PM/ICD technici. Er wordt accreditatie aangevraagd bij de SBHFL.
Voor meer info : https://www.kalcio-healthcare.nl/academy/mri-onderzoek-bij-patienten-met-pacemaker-of-icd/

KALCIO Healthcare B.V.
Hilversum

Locatie Hotel Hilversum - De Witte Bergen
Rijksweg 2
Hilversum
3755MV
Nederland
OrganisatorOverige organisator
Websitewww.kalcio-healthcare.nl

Agenda

03 mrt CRT training Em-Trac Maastricht
05 mrt Cardiac Resynchronisation Therapy, Basic Abbott Medical Nederland BV
16 mrt Elektrofysiologie, Fundamentals Abbott Medical Nederland BV
21 mrt NHV Congres ' Het Getrainde Hart ' Hotel van der Valk
24 mrt Pacemaker Advanced Em-Trac Maastricht