Nieuwsberichten

VITHaS symposium 2022

Op vrijdag 7 oktober staat de VITHaS Hartstimulatiedag op de agenda!

Het programma zit vol met interessante presentaties, een quiz en een afsluitende borrel.

Uiteraard komen de ontwikkelingen op het gebied van devices en elektrofysiologie aan de orde. Maar er wordt ook iets verder gekeken dan de techniek. En ook Conduction System Pacing staat weer op het programma, dit jaar bespreken we deel 2. Kortom; het wordt een dag die je niet mag missen.

We zien je graag op het symposium!

Meer informatie, download het programma en schrijf je in.

Lees verder

 • Aangemaakt op .

VITHaS Praktijkdag 2022

Praktijktraining 2022 komt eraan!

Nu de corona perikelen langzaam maar zeker achter ons komen te liggen hebben we in samenspraak met de firma’s gemeend de draad weer op te pakken. De komende Praktijktraining staat nu gepland op woensdag 1 juni a.s. We hebben hier niet eerder ruchtbaarheid aan gegeven omdat degenen die al voor de Praktijktraining in 2020 ingeschreven stonden voorrang krijgen.

Nu blijkt dat er nog enkele plaatsen beschikbaar zijn. Dus wil je graag deelnemen aan deze praktijktraining stuur dan zo snel mogelijk een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., vol is vol.

Het thema van deze praktijktraining is ‘State of the art CIED-follow-up: Haal er uit wat erin zit!’. De praktijktraining zal dit keer niet vooraf worden gegaan door een inleiding op het te behandelen thema maar in plaats daarvan wordt een extra sessie ingevoerd voor discussie over de thema’s Professionaliteit en de Vereniging. De aanwezige deelnemers worden in 5 groepen van maximaal 8 deelnemers ingedeeld en deze zullen beurtelings, in carrousel format, de 5 firma’s en het VITHaS-bestuur langs gaan voor de praktijktraining en de discussie sessie. Het praktische deel zal voor elke firma bestaan uit het bespreken van een follow up voor zowel de pacemaker, CRT en ICD waarbij de mogelijkheden van het CIED uitgebreid aan bod komen en stap voor stap de programmer wordt doorgenomen.  Daarnaast wordt er tijd besteed aan het geven van een overzicht van de therapeutische mogelijkheden voor behandeling middels de devices van de firma (therapie gedeelte) en de gelegenheid om zelf te oefenen met de programmer (hands on gedeelte). Eventueel kan er nog een casus worden besproken. Voor de praktijktraining is bij de SBHFL-accreditatie (voor 6 punten) aangevraagd.

De praktijktraining start vanaf 8:30 uur (ontvangst vanaf 8:00u) en duurt tot maximaal 17:15u (tot 18:00u borrel). De locatie voor de praktijktraining blijft het Van der Valk hotel te Breukelen. Deze accommodatie is zowel per auto als per openbaar vervoer goed te bereiken en biedt voldoende parkeerruimte. Het locatie management verzorgt ook de catering tijdens de praktijktraining, waaronder een eenvoudige lunch en afsluitende borrel. Voor VITHaS-leden zijn er geen deelnamekosten.

De VITHaS Academy organisatie

Alia van de Sande, Ad Maas en Marjolein Snel

 

 • Aangemaakt op .

Notitie 'Opleiding Hartfunctielaborant Devices'

 Beste VITHaS_leden,

Tijdens de Algemene LedenVergadering van 4 oktober jl. is door het bestuur aangekondigd dat een discussie notitie m.b.t de opleiding Hartfunctielaborant Devices aan de leden zou worden voorgelegd. Echter, er zijn momenteel nog zoveel onzekerheden rondom de toekomst van het opleiden van THS-ers dat het bestuur heeft besloten de notitie tot nader order in te trekken.

Tijdens deze ALV is ook gesproken over de leeftijdsverdeling van geregistreerde THS-ers. Om hier inzicht in te krijgen wil het bestuur jullie verzoeken om jullie geboortedatum te controleren en bij het ontbreken ervan deze alsnog in te vullen. Je kunt dit eenvoudig doen door in te loggen op de VITHaS site, hierna ga je naar VERENIGING/Verwijzeren en inzage persoonlijke gegevens en klik je 'Bekijk en bewerk alle gegevens' onder het kopje 'Uw profielgegevens' aan. Hierna 'Bewerk profiel' aanklikken en je kunt alle gegevens inclusief geboortedatum bijwerken. De geboortedatum zal verder anoniem worden verwerkt in de leeftijdsverdeling van THS-ers.

 Het VITHaS-bestuur

 

 • Aangemaakt op .

VITHaS beleidsnotitie 2020-2024

Inleiding

Bij het opstellen van een beleidsplan voor de VITHaS moet voortdurend gekeken worden naar de missie van de vereniging. Kernwoorden uit het missie statement zijn:

 1. vertegenwoordiging van (de belangen van) de hartstimulatiespecialisten in Nederland en
 2. bevordering en bewaking van de kwaliteit van de beroepsgroep.

Voor het opstellen van beleid kunnen drie domeinen onderscheiden worden:

 1. het bestuurlijke domein waartoe behoren de bestuurlijke verantwoordelijkheid, rolverdeling en taken;
 2. het verenigingsdomein met daarin het contact met de leden, ledenbestand en -werving, beeldvorming naar buiten en belangenbehartiging (ook van individuele leden);
 3. het domein van opleidingen registratie. Dit ligt voor een belangrijk deel bij de Stichting Beroepsopleiding HartFunctie Laboranten (SBHFL).

Lees verder

 • Aangemaakt op .
 • MicroPort® CRM

  MicroPort® CRM

  MicroPort® completes the acquisition of the Cardiac Rhythm Management business from LivaNova.

  London and Shanghai – On April 30, 2018, MicroPort Scientific Corporation (HK: 00853) (“MicroPort®“) announced the closing of the transaction to acquire the Cardiac Rhythm Management (“CRM”) Business from LivaNova PLC (NASDAQ:LIVN) (“LivaNova”).

  Upon completion of the acquisition, the acquired CRM Business is now officially rebranded as MicroPort® CRM. This acquisition is expected to establish MicroPort® CRM as the fifth largest CRM business in the world and make MicroPort® the most advanced domestic company in China with CRM know-how in the global CRM market.

 • Boston Scientific

  Boston Scientific

  Boston Scientific is dedicated to transforming lives through innovative medical solutions that improve the health of patients around the world.

  We are a leading innovator of medical solutions that improve the health of patients around the world. 

  Our products and technologies are used to diagnose or treat a wide range of medical conditions, including heart, digestive, pulmonary, vascular, urological, women's health, and chronic pain conditions.

  We continue to innovate in these areas and are extending our innovations into new geographies and high-growth adjacency markets.

 • Abbott

  Abbott

  St. Jude Medical is now Abbott. The combination of Abbott and St. Jude Medical creates a medical device leader offering more breakthrough inventions and expertise across the areas of cardiovascular, diabetes and neuromodulation.

  St. Jude Medical is a global medical device manufacturer dedicated to transforming the treatment of some of the world’s most expensive, epidemic diseases. We do this by developing cost-effective medical technologies that save and improve lives. 

  St. Jude Medical provides safe and effective technologies that are of the highest quality—and that quality is something we take very seriously because we know patients around the world rely on our technologies. Our 16,000 employees are passionate in their commitment to this priority. 

 • STIN

  STIN

  STIN WIJST ICD-DRAGERS DE WEG!

  STIN helpt ICD-dragers bij het beantwoorden van vragen over alles wat de ICD betreft en staat hen met raad en daad terzijde>

  STIN brengt ICD-dragers in contact met lotgenoten als zij daar behoefte aan hebben en doet daarvoor een beroep op speciaal daarvoor getrainde vrijwilligers.

  STIN werkt mee aan informatiebijeenkomsten die de ICD-implantatiecentra organiseren voor hun ICD-dragers en partners.

  STIN houdt ICD-dragers via deze website en het STIN journaal op de hoogte van de nieuwste medische en technische ontwikkelingen op ICD-gebied en de ervaringen van lotgenoten.

  STIN betrekt partners en directbetrokkenen ten nauwste bij het begeleidingsproces.

  STIN behartigt de belangen van ICD-dragers in de ruimste zin van het woord en overlegt daartoe regelmatig overleg met zorgverzekeraars, zorgverleners en vertegenwoordigers van de overheid.

 • Biotronik

  Biotronik

  BIOTRONIK is in 1963 door Prof. Dr. Max Schaldach opgericht, nadat aan de Universiteit van Berlijn de eerste Duitse pacemaker werd ontwikkeld en geproduceerd. Op dit moment produceert BIOTRONIK 800 producten en meer dan 1000 accessoires, uiteenlopend van bradycardie-therapie, tachyaritmie-therapie, elektrofysiologie en vasculaire interventie. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 5600 mensen in dienst en behoort tot de 3 grootste pacemaker-fabrikanten in de wereld.

  Vanuit BIOTRONIK's visie en missie staat de patiënt centraal. Wij zetten ons in voor het herstel en behoud van de kwaliteit van leven voor iedere patiënt.

  Wij werken samen met artsen en pacemakertechnici in ziekenhuizen en ondersteunen het gebruik van de juiste producten en noodzakelijke therapieën. Kort gezegd: "Technology - Helping to heal".

  Op vele plaatsen in de wereld wordt dagelijks gewerkt aan verdere innovatie, we staan daarvoor in nauw contact met professionals uit de sector. Het samengaan van wetenschap en techniek is ons uitgangspunt. Het resultaat: hoog gekwalificeerde innovatieve producten. Onze eigen onderzoekinstituten waarborgen de hoge kwaliteit van onze producten.

  BIOTRONIK kijkt terug op ongeveer 50 jaar ervaring in de medische technologie. We zijn wereldwijd aanwezig, maar houden onze Europese basis hoog in het vaandel.

  BIOTRONIK Nederland BV is in 1992 opgericht en is momenteel gevestigd in Nijmegen. Momenteel zijn hier 30 mensen werkzaam.

 • Medtronic

  Medtronic

  Medtronic is ’s werelds grootste bedrijf op het gebied van de medische technologie en het biedt een ongekend groot aanbod aan innovatieve therapieën waarmee we onze missie nastreven: het verlichten van pijn, het herstellen van gezondheid en het verlengen van levens.

  Het afgelopen jaar hebben meer dan 10 miljoen mensen baat gehad bij onze medische therapieën voor de behandeling van onder andere hart- en vaatziekten, diabetes, neurologische aandoeningen en aandoeningen van het bewegingsapparaat.

Patiënteninformatie
Deze website is bedoeld voor de beroepsgroep Technische Hartstimulatie Specialisten.
ICD patiënten verwijzen wij naar de Stichting ICD dragers Nederland (STIN). 
Pacemakerpatiënten verwijzen we naar de Nederlandse Hartstichting