Privacyverklaring

PRIVACYVERKLARING

Laatst bijgewerkt: 16-8-2018

Geacht VITHaS-lid,

We zijn er als VITHaS-bestuur van overtuigd dat de bescherming van Persoonsgegevens van belang is. Daarom zorgen we ervoor dat we op een zorgvuldige manier omgaan met je gegevens overeenkomstig de Europese privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Met deze privacyverklaring willen we je informeren welke persoonsgegevens we verzamelen en waarom.

De persoonlijke gegevens worden verwerkt in opdracht van De Vereniging van Invasief Technische Hartstimulatie Specialisten (VITHaS). Als je vragen of opmerkingen hebt over deze privacyverklaring dan kun je contact opnemen met het bestuur door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We staan je graag te woord.

WELKE GEGEVENS VERWERKEN WE EN WAAR GEBRUIKEN WE DEZE GEGEVENS VOOR?

ACCOUNT

Als je een account aanmaakt, zijn de gegevens die je zelf invult de gegevens die we opslaan. Dit betreffen:

Persoonlijk: Achternaam, Tussenvoegsel, voornaam, geboortedatum, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en eventueel profielfoto

Werk: Naam instelling, werkadres, functie, emailadres werk, telefoonnummer afdeling.

Verder vragen we hoe je bent opgeleid en wat je SBHFL nummer is.

VITHAS

Wat betreft de bovenstaande gegevens vragen wij je deze te controleren en indien onjuist deze te wijzigen via de website. Je bent hiermee dus zelf verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens. De gegevens gebruiken we voor volgende doeleinde:

  • Jaarlijkse facturering van de contributie
  • Publicatie van je account gegevens in het ledenoverzicht op het beschermde deel van de VITHaS-website
  • Verzending van de VITHaS nieuwsbrief (optioneel)
  • Verzending van uitnodigingen voor activiteiten die door de VITHaS (mede) worden georganiseerd (optioneel)
  • Direct mail met informatie vanuit de industrie of ziekenhuizen (optioneel)
  • NU’91 (alleen je naam en het ziekenhuis waarin je werkzaam bent)


Bij het aanmaken van een account kan je je profiel foto uploaden. Door deze personalisatie wordt ons vak een stuk persoonlijker. Wij gebruiken deze foto verder niet.

NIEUWSBRIEF

Je kunt je aanmelden voor onze nieuwsbrief en daarnaast voor Symposium en reclame mails. We kunnen je dan e-mails sturen met ons laatste nieuws of het laatste nieuws vanuit de industrie. We beheren de mailinglijst zelf. Als je de berichten niet meer wilt ontvangen kun je je ook eenvoudig weer afmelden door in te loggen op je account en de nieuwsbrief etc. te deactiveren.

CONTACTFORMULIER

Bij vragen of klachten kun je contact met ons opnemen via het contactformulier op de website. De gegevens in het contactformulier worden niet opgeslagen op de website maar gemaild naar onze bestuursleden. Deze gegevens gebruiken we om je goed te kunnen helpen. Onze bestuursleden zijn gehouden zorgvuldig om te gaan met je gegevens.

COOKIES

Op onze website maken wij gebruik van 2 verschillende typen cookies: functionele en analytische cookies. Wij plaatsen geen tracking cookies. De functionele cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website en met de analytische cookies analyseren we bijvoorbeeld het aantal bezoekers op onze website, wat de populaire pagina’s zijn en welke pagina’s we moeten verbeteren.

Je kunt de cookies uitzetten maar dit heeft gevolgen voor de werking van de website.

SOCIAL MEDIA

Op onze website staan buttons waarmee je artikelen etc. kan delen via social media zoals bijvoorbeeld Twitter. Alleen indien je op deze buttons klikt wordt contact gemaakt met de social media site. In dit geval is het privacybeleid van het betreffende bedrijf van toepassing. Wij sturen zelf geen gegevens door naar deze social media bedrijven.

TOEGANG VAN DERDEN

Sommige persoonsgegevens delen wij met derden zoals de webbeheerder en NU’91. Dit doen we alleen wanneer dit strikt noodzakelijk is en we delen nooit meer dan nodig . We verwachten van deze derden dat ze even zorgvuldig met jouw informatie omgaan zoals wij dat doen. Daarom hebben wij met al deze bedrijven een zogenaamde verwerkersovereenkomst afgesloten waarin is vastgelegd dat zij volgens onze standaarden met de gegevens omgaan.

PRIVACYRECHTEN

Als gebruiker heb je verschillende rechten die wettelijk zijn vastgelegd:

  • Recht op inzage: je kunt onder je account zien welke persoonsgegevens er zijn geregistreerd
  • Recht op rectificatie en aanvulling: je kunt zelf onder je account je persoonsgegevens wijzigen of aanvullen.
  • Recht op vergetelheid : je kunt te alle tijden je lidmaatschap opzeggen. Je gegevens worden dan definitief verwijderd.
  • Recht op beperking van de verwerking: in bepaalde situaties kun je ons vragen op een beperkt gebruik van je gegevens.


BEVEILIGING

We vinden het belangrijk om jouw persoonsgegevens goed te beschermen. Daarbij zijn we ons ervan bewust dat je account persoonlijke informatie kan bevatten. Onze website is beveiligd. Ook zorgen we ervoor dat de software die wij gebruiken up-to-date is. Het bestuur heeft de mogelijkheid om je gegevens in te zien. Wij zullen nooit zomaar in je gegevens kijken. Dit doen wij alleen als er aanleiding voor is. Het bestuur zegt toe goed voor je gegevens zorg te dragen.

BEWAREN

Na lidmaatschap bewaren we de factuurgegevens nog 7 jaar voor onze financiële administratie.

AUTORITEIT PERSOONSGEGEVENS

Door het betalen van je contributie ga je akkoord met onze privacyvoorwaarden zoals hierboven beschreven.

We zetten ons graag in om samen met jou te zoeken naar een goede oplossing in het geval van een probleem met de verwerking van jouw persoonsgegevens. Mocht je echter ontevreden zijn met onze reactie, dan heb je het recht een klacht in te dienen bij de wettelijke privacytoezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Met vriendelijke groet,

Het VITHaS-bestuur

  • STIN

    STIN

    STIN WIJST ICD-DRAGERS DE WEG!

    STIN helpt ICD-dragers bij het beantwoorden van vragen over alles wat de ICD betreft en staat hen met raad en daad terzijde>

    STIN brengt ICD-dragers in contact met lotgenoten als zij daar behoefte aan hebben en doet daarvoor een beroep op speciaal daarvoor getrainde vrijwilligers.

    STIN werkt mee aan informatiebijeenkomsten die de ICD-implantatiecentra organiseren voor hun ICD-dragers en partners.

    STIN houdt ICD-dragers via deze website en het STIN journaal op de hoogte van de nieuwste medische en technische ontwikkelingen op ICD-gebied en de ervaringen van lotgenoten.

    STIN betrekt partners en directbetrokkenen ten nauwste bij het begeleidingsproces.

    STIN behartigt de belangen van ICD-dragers in de ruimste zin van het woord en overlegt daartoe regelmatig overleg met zorgverzekeraars, zorgverleners en vertegenwoordigers van de overheid.

  • MicroPort® CRM

    MicroPort® CRM

    MicroPort® completes the acquisition of the Cardiac Rhythm Management business from LivaNova.

    London and Shanghai – On April 30, 2018, MicroPort Scientific Corporation (HK: 00853) (“MicroPort®“) announced the closing of the transaction to acquire the Cardiac Rhythm Management (“CRM”) Business from LivaNova PLC (NASDAQ:LIVN) (“LivaNova”).

    Upon completion of the acquisition, the acquired CRM Business is now officially rebranded as MicroPort® CRM. This acquisition is expected to establish MicroPort® CRM as the fifth largest CRM business in the world and make MicroPort® the most advanced domestic company in China with CRM know-how in the global CRM market.

  • Boston Scientific

    Boston Scientific

    Boston Scientific is dedicated to transforming lives through innovative medical solutions that improve the health of patients around the world.

    We are a leading innovator of medical solutions that improve the health of patients around the world. 

    Our products and technologies are used to diagnose or treat a wide range of medical conditions, including heart, digestive, pulmonary, vascular, urological, women's health, and chronic pain conditions.

    We continue to innovate in these areas and are extending our innovations into new geographies and high-growth adjacency markets.

  • Biotronik

    Biotronik

    BIOTRONIK is in 1963 door Prof. Dr. Max Schaldach opgericht, nadat aan de Universiteit van Berlijn de eerste Duitse pacemaker werd ontwikkeld en geproduceerd. Op dit moment produceert BIOTRONIK 800 producten en meer dan 1000 accessoires, uiteenlopend van bradycardie-therapie, tachyaritmie-therapie, elektrofysiologie en vasculaire interventie. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 5600 mensen in dienst en behoort tot de 3 grootste pacemaker-fabrikanten in de wereld.

    Vanuit BIOTRONIK's visie en missie staat de patiënt centraal. Wij zetten ons in voor het herstel en behoud van de kwaliteit van leven voor iedere patiënt.

    Wij werken samen met artsen en pacemakertechnici in ziekenhuizen en ondersteunen het gebruik van de juiste producten en noodzakelijke therapieën. Kort gezegd: "Technology - Helping to heal".

    Op vele plaatsen in de wereld wordt dagelijks gewerkt aan verdere innovatie, we staan daarvoor in nauw contact met professionals uit de sector. Het samengaan van wetenschap en techniek is ons uitgangspunt. Het resultaat: hoog gekwalificeerde innovatieve producten. Onze eigen onderzoekinstituten waarborgen de hoge kwaliteit van onze producten.

    BIOTRONIK kijkt terug op ongeveer 50 jaar ervaring in de medische technologie. We zijn wereldwijd aanwezig, maar houden onze Europese basis hoog in het vaandel.

    BIOTRONIK Nederland BV is in 1992 opgericht en is momenteel gevestigd in Nijmegen. Momenteel zijn hier 30 mensen werkzaam.

  • Medtronic

    Medtronic

    Medtronic is ’s werelds grootste bedrijf op het gebied van de medische technologie en het biedt een ongekend groot aanbod aan innovatieve therapieën waarmee we onze missie nastreven: het verlichten van pijn, het herstellen van gezondheid en het verlengen van levens.

    Het afgelopen jaar hebben meer dan 10 miljoen mensen baat gehad bij onze medische therapieën voor de behandeling van onder andere hart- en vaatziekten, diabetes, neurologische aandoeningen en aandoeningen van het bewegingsapparaat.

  • Abbott

    Abbott

    St. Jude Medical is now Abbott. The combination of Abbott and St. Jude Medical creates a medical device leader offering more breakthrough inventions and expertise across the areas of cardiovascular, diabetes and neuromodulation.

    St. Jude Medical is a global medical device manufacturer dedicated to transforming the treatment of some of the world’s most expensive, epidemic diseases. We do this by developing cost-effective medical technologies that save and improve lives. 

    St. Jude Medical provides safe and effective technologies that are of the highest quality—and that quality is something we take very seriously because we know patients around the world rely on our technologies. Our 16,000 employees are passionate in their commitment to this priority. 

Patiënteninformatie
Deze website is bedoeld voor de beroepsgroep technische hartstimulatie specialisten.
ICD patiënten verwijzen wij naar de Stichting ICD dragers Nederland (STIN). 
Pacemakerpatiënten verwijzen we naar de Nederlandse Hartstichting