PRIVACYVERKLARING

Laatst bijgewerkt: 16-8-2018

Geacht VITHaS-lid,

We zijn er als VITHaS-bestuur van overtuigd dat de bescherming van Persoonsgegevens van belang is. Daarom zorgen we ervoor dat we op een zorgvuldige manier omgaan met je gegevens overeenkomstig de Europese privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Met deze privacyverklaring willen we je informeren welke persoonsgegevens we verzamelen en waarom.

De persoonlijke gegevens worden verwerkt in opdracht van De Vereniging van Invasief Technische Hartstimulatie Specialisten (VITHaS). Als je vragen of opmerkingen hebt over deze privacyverklaring dan kun je contact opnemen met het bestuur door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We staan je graag te woord.

WELKE GEGEVENS VERWERKEN WE EN WAAR GEBRUIKEN WE DEZE GEGEVENS VOOR?

ACCOUNT

Als je een account aanmaakt, zijn de gegevens die je zelf invult de gegevens die we opslaan. Dit betreffen:

Persoonlijk: Achternaam, Tussenvoegsel, voornaam, geboortedatum, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en eventueel profielfoto

Werk: Naam instelling, werkadres, functie, emailadres werk, telefoonnummer afdeling.

Verder vragen we hoe je bent opgeleid en wat je SBHFL nummer is.

VITHAS

Wat betreft de bovenstaande gegevens vragen wij je deze te controleren en indien onjuist deze te wijzigen via de website. Je bent hiermee dus zelf verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens. De gegevens gebruiken we voor volgende doeleinde:

  • Jaarlijkse facturering van de contributie
  • Publicatie van je account gegevens in het ledenoverzicht op het beschermde deel van de VITHaS-website
  • Verzending van de VITHaS nieuwsbrief (optioneel)
  • Verzending van uitnodigingen voor activiteiten die door de VITHaS (mede) worden georganiseerd (optioneel)
  • Direct mail met informatie vanuit de industrie of ziekenhuizen (optioneel)
  • NU’91 (alleen je naam en het ziekenhuis waarin je werkzaam bent)


Bij het aanmaken van een account kan je je profiel foto uploaden. Door deze personalisatie wordt ons vak een stuk persoonlijker. Wij gebruiken deze foto verder niet.

NIEUWSBRIEF

Je kunt je aanmelden voor onze nieuwsbrief en daarnaast voor Symposium en reclame mails. We kunnen je dan e-mails sturen met ons laatste nieuws of het laatste nieuws vanuit de industrie. We beheren de mailinglijst zelf. Als je de berichten niet meer wilt ontvangen kun je je ook eenvoudig weer afmelden door in te loggen op je account en de nieuwsbrief etc. te deactiveren.

CONTACTFORMULIER

Bij vragen of klachten kun je contact met ons opnemen via het contactformulier op de website. De gegevens in het contactformulier worden niet opgeslagen op de website maar gemaild naar onze bestuursleden. Deze gegevens gebruiken we om je goed te kunnen helpen. Onze bestuursleden zijn gehouden zorgvuldig om te gaan met je gegevens.

COOKIES

Op onze website maken wij gebruik van 2 verschillende typen cookies: functionele en analytische cookies. Wij plaatsen geen tracking cookies. De functionele cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website en met de analytische cookies analyseren we bijvoorbeeld het aantal bezoekers op onze website, wat de populaire pagina’s zijn en welke pagina’s we moeten verbeteren.

Je kunt de cookies uitzetten maar dit heeft gevolgen voor de werking van de website.

SOCIAL MEDIA

Op onze website staan buttons waarmee je artikelen etc. kan delen via social media zoals bijvoorbeeld Twitter. Alleen indien je op deze buttons klikt wordt contact gemaakt met de social media site. In dit geval is het privacybeleid van het betreffende bedrijf van toepassing. Wij sturen zelf geen gegevens door naar deze social media bedrijven.

TOEGANG VAN DERDEN

Sommige persoonsgegevens delen wij met derden zoals de webbeheerder en NU’91. Dit doen we alleen wanneer dit strikt noodzakelijk is en we delen nooit meer dan nodig . We verwachten van deze derden dat ze even zorgvuldig met jouw informatie omgaan zoals wij dat doen. Daarom hebben wij met al deze bedrijven een zogenaamde verwerkersovereenkomst afgesloten waarin is vastgelegd dat zij volgens onze standaarden met de gegevens omgaan.

PRIVACYRECHTEN

Als gebruiker heb je verschillende rechten die wettelijk zijn vastgelegd:

  • Recht op inzage: je kunt onder je account zien welke persoonsgegevens er zijn geregistreerd
  • Recht op rectificatie en aanvulling: je kunt zelf onder je account je persoonsgegevens wijzigen of aanvullen.
  • Recht op vergetelheid : je kunt te alle tijden je lidmaatschap opzeggen. Je gegevens worden dan definitief verwijderd.
  • Recht op beperking van de verwerking: in bepaalde situaties kun je ons vragen op een beperkt gebruik van je gegevens.


BEVEILIGING

We vinden het belangrijk om jouw persoonsgegevens goed te beschermen. Daarbij zijn we ons ervan bewust dat je account persoonlijke informatie kan bevatten. Onze website is beveiligd. Ook zorgen we ervoor dat de software die wij gebruiken up-to-date is. Het bestuur heeft de mogelijkheid om je gegevens in te zien. Wij zullen nooit zomaar in je gegevens kijken. Dit doen wij alleen als er aanleiding voor is. Het bestuur zegt toe goed voor je gegevens zorg te dragen.

BEWAREN

Na lidmaatschap bewaren we de factuurgegevens nog 7 jaar voor onze financiële administratie.

AUTORITEIT PERSOONSGEGEVENS

Door het betalen van je contributie ga je akkoord met onze privacyvoorwaarden zoals hierboven beschreven.

We zetten ons graag in om samen met jou te zoeken naar een goede oplossing in het geval van een probleem met de verwerking van jouw persoonsgegevens. Mocht je echter ontevreden zijn met onze reactie, dan heb je het recht een klacht in te dienen bij de wettelijke privacytoezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Met vriendelijke groet,

Het VITHaS-bestuur